Miért biztonságos a PayPal?

A PayPal egy online pénztárca amit online fizetésnél használhatunk a bankkártyánk helyett. Meglepődve tapasztaltam hogy manapság amikor az online vásárlás már mindennapos és a PayPal is egyre elterjedtebb, vannak emberek akik továbbra is idegenkednek a PayPal használatától, sőt van aki kimondottan fél használni. Ezért úgy döntöttem hogy írok egy cikket amiben arról fogunk beszélni hogy miért is biztonságos illetve miért biztonságosabb a PayPal mint a kártyás fizetés.

Először is gondoljuk végig milyen veszélyek lesnek ránk online fizetés során. Amikor online vásárolunk és kártyával fizetünk, fenn áll a veszély hogy a kártya adatainkat ellopják és felhasználják azt hogy pénzt lopjanak tőlünk és ha ez megtörténik sajnos a tolvajok nem állnak meg kisebb összegnél. Ha tudnak minden pénzünket ellopnak legyen az félre téve tanulmányokra, nyugdíjas évekre, esetleg kórházi költségekre, gyógyszerekre vagy csak az e-havi nyugdíjunk amiből holnap kenyeret szeretnénk venni, nekik nem számít. Nem foglalkoznak vele hogy milyen károkat okoznak és az életekkel amiket tönkretehetnek.

A lopás megtörténhet a mi oldalunkon ha egy kémprogram van feltelepülve a számítógépünkre vagy a WiFi jelünket eltérítették. De megtörténhet a bolt oldalán is ha a boltot netalán sikeresen feltörték vagy a bolt nem biztonságosan tárolja a kártya adatainkat. Minden online bolt évekig tárolja a kártya adatokat, mint ahogy a web böngészőnk is ha nem töröljük az előzményeket a vásárlás után. Ebből adódóan lopás nem csak a vásárlás pillanatában történhet de akár napok, hetek, hónapok vagy akár évek múlva is ha valakinek sikerül feltörnie az online bolt szervereit vagy a web böngészőnket. De sajnos az is előfordulhat hogy nem kell feltörni semmit mert maga a bolt tulajdonos kereskedik a kártya adatokkal. Ügye ő nem vállalja a kockázatot azzal hogy pénzt tulajdonít el a számlánkról, ám az adatokat jó pénzért eladja olyanoknak akik vállalják és mivel ez a vásárlásunkat követő években is bekövetkezhet, nehéz lenne mindenkit meggyanúsítani akinek valaha is fizettünk online.

Minél több helyen fizetünk kártyával online, annál nagyobb a kockázat és ebben segít számunkra a PayPal. Ugyanis amikor PayPal-al fizetünk, a PayPal nem adja át a kártya adatokat a boltnak, csak a pénzt küldi át és a PayPal fiókunkban megadott nevünket, címünket, telefonszámunkat és email címünket mellékeli amit egyébként is meg kellene adnunk kártyás fizetés esetén is. A PayPal fizetés esetén csak a PayPal jelszavunkat kell használjuk és a kártyánk adatai rejtve maradnak. Ám pontosan ez-az amitől sokan félnek. A jelszót el lehet lopni, meglehet fejteni és ha ez sikerül csak egy jelszó kell hogy valaki pénzt lopjon PayPal-on keresztül. Ám ez nem ilyen egyszerű!

Először is a PayPal lehetővé teszi hogy a jelszó mellet mint második védelem, PIN kódot is alkalmazzunk ami egy véletlen 6 jegyű számsor és amit SMS-ben a mobilunkra vagy telefonunkra telepített PayPal alkalmazásra kapuk minden egyes alkalommal amikor be akarunk lépni vagy fizetni akarunk. Ily módon ha valaki pénzt szeretne lopni a PayPal számlánkat használva, annak nem csak a jelszavunkat kell tudnia de a mobilunkhoz is hozzá kell férnie ami elég valószínűtlen. Rendkívül elővigyázatlannak és meggondoltnak kell lennünk hogy megtörténjen.

Ám ha ez a rendkívül valószínűtlen eset mégis megtörténne és valaki tudja a jelszavunkat és hozzáfér a mobilunkhoz is, a PayPal felállított néhány szabályt a vásárlók védelme érdekében:

A PayPal kötelez minden eladót hogy a PayPal fiókban megadott névre és címre postázzák a megvásárolt terméket. Amennyiben valaki sikeresen belép a PayPal számlánkra és netalán vásárol is, az eladó köteles a vásárolt terméket a mi címünkre postázni szóval a tolvaj nem nyer vele semmit ha csak nem maga az eladó a tolvaj. Ám ha ez meg is történne és valaki vásárlásra használja a PayPal számlánkat, csak annyi a dolgunk hogy jelezzük a PayPal-nak hogy a tranzakció az engedélyünk nélkül történt. Ekkor a PayPal kérdőre vonja az eladót:

  • Amennyiben a terméket nekünk postázta, csak annyi a dolgunk hogy amint megérkezik, vissza küldjük és az eladó köteles a pénzünket vissza fizetni. Amennyiben az eladó máshova postázta a terméket a vásárló (a tolvaj) kérésére, a PayPal szabályzata szerint ez-az eladó hibája mivel nem tartotta be az előírásokat és a PayPal levonja a pénzt az eladótól és vissza fizeti nekünk.
  • Amennyiben a terméket nem kapjuk meg, a PayPal megkéri az eladót hogy igazolja dokumentumokkal hogy a terméket postázta, amennyiben az eladó nem tudja igazolni, a PayPal levonja a pénzt az eladótól és vissza fizeti nekünk.
  • Amennyiben a terméket vissza küldtük ám az eladó azt állítja hogy nem kapta meg, nekünk kell igazolni dokumentumokkal hogy vissza küldtük, amennyiben igazolni tudjuk, a pénzünket a PayPal levonja az eladótól.
  • Digitális vásárlás esetén amikor egy terméket digitálisan vásárolunk mint zene, videó, játék..stb az online boltban regisztrált személy adatai mint név és cím meg kell egyezzen a PayPal fiókban regisztrált adatokkal. Ezen felül a boltnak dokumentumokkal amit a vásárlótól kell beszerezzen, igazolnia kell hogy az online boltban regisztrált személy és a PayPal fiók tulajdonosa egy és ugyanaz a személy. Amennyiben a bolt ezt nem tudja igazolni, a PayPal levonja a pénzt és vissza fizeti nekünk a bolt pedig feltehetően a személy hozzáférését a digitális tartalomhoz megvonja.

Ezen szabályzat miatt a legtöbb eladó csak és kizárólag a PayPal fiókban megadott névre és címre postáz éppen ezért vásárlásra nem igen van értelme lopott PayPal-t használni.

A legvalószínűbb eset amikor a lopás sikerrel járhat, ha PayPal-on keresztül, adományként, ajándékként küldenek pénzt valahova. A PayPal filozófiája hogy ajándékot és adományt vissza kérni nem illik. Ha netalán ez megtörténik és valaki illetéktelenül ajándékként vagy adományként küld pénzt a nevünkben a PayPal számlánkat használva, jelezhetjük hogy ez a tranzakció az engedélyünk nélkül történt és ekkor a PayPal felveszi a kapcsolatot azzal akinek a pénzünk ment és jelzi felé hogy mi vissza követeljük a pénzünket. Amennyiben az illető önszántából nem fizeti vissza a pénzt vagy nem válaszol a követelésre, a PayPal megkéri hogy dokumentumokkal igazolja a személyazonosságát vagy szervezet, vállalkozás esetében igazolja hogy legálisan és hivatalosan működik.

  • Amennyiben az illető nem igazolja, csakis ebben az esetben a PayPal levonja a pénzünket és vissza fizeti
  • Amennyiben az illető igazolja ki és mi ő, a PayPal át adja számunkra az információt amin keresztül felvehetjük a kapcsolatot az illető személlyel vagy szervezettel és jogi úton keresztül vissza követelhetjük a pénzt ám a PayPal ebbe már nem folyik bele
  • mind ezen felül pedig a PayPal azt is vizsgálja bejelentés esetén hogy illetéktelen személy használhatta-e a PayPal fiókunkat oly módon hogy megnézik honnan, milyen számítógépről, IP címről és hogyan lépett be a PayPal fiókba az aki a tranzakciót végrehajtotta

Ugyan sovány vigasz ám ha valakivel szemben többször is érkezett bejelentés hogy illetéktelen tranzakción keresztül kapott pénzt és az illető nem fizette vissza a pénzt önszántából, a PayPal az illető személyt és a bank számláját fekete listára rakja és az illető soha többet nem veheti igénybe a PayPal rendszerét még vásárlásra sem.  A PayPal így próbálja elvenni a kedvét a csalóknak attól hogy a PayPal-t ilyesmire használják és mivel a PayPal kezd egyre elterjedtebb lenni és kisvállalkozásoknál gyakran az egyedüli módja az online fizetésnek, ez komoly következménnyel járhat a csalók magánéletében.

A PayPal nem csak ebben az esetben lehet hasznos, hanem akkor is amikor “legális” kereteken belül lopnak pénzt tőlünk. Amikor online havidíjas szolgáltatásért fizetünk egy hónapot, gyakran előfordul hogy kevésbé olvasható helyen tüntetik fel hogy mi most nem csak egy hónapot fizetünk hanem előfizetünk és minden hónapban az összeget lefogják vonni a számlánkról és mivel a kártya adatainkat adtuk meg, ez ellen mi semmit nem tehetünk. Ha a bankot felhívjuk, az többnyire azt tanácsolja hogy vegyük fel a kapcsolatot azzal aki vonja a pénzt a számlánkról mivel a bank nem kíván belefolyni és vizsgálni hogy a levonás jogszerű-e mind addig még a levonás rendszertelen vagy túl gyakori. Akik pedig vonják a pénzt, lehetséges hogy mindent megtesznek annak érdekében hogy megnehezítsék a számunkra hogy a havidíjas szolgáltatást lemondjuk. Ebben az esetben csak annyit tehetünk hogy írásban kérjük a havidíjas szolgáltatás megszüntetését és ha a cég továbbra is vonja a pénzt tőlünk akkor bíróságra visszük az ügyet vagy letiltjuk a bank kártyánkat.

A PayPal ilyen esetekben is hasznos lehet, ugyanis lehetőség van rá hogy a fizetés során meghatalmazást adjunk hogy a PayPal számlánkat a jövőben terheljék és pénzt vonhassanak le, ám a PayPal ezt tudatja velünk mielőtt a tranzakciót végrehajtja és meg kell erősítenünk hogy engedélyezzük-e hogy a jövőben pénzt vonjanak a PayPal számlánkról. Így az eladó ezen szándékát nem tudja elrejteni az apró betűs részben. Ha úgy döntünk hogy engedélyezzük, később akár már egy perc múlva is a PayPal fiókunkban a felhatalmazást visszavonhatjuk egy kattintással és többet nem tudnak vonni a PayPal számláról csak ha megint felhatalmazást kapnak tőlünk és csak is az akinek felhatalmazást adunk. Sajnos éppen ezért nagyon sok cég, továbbra is a kártya adatokat részesíti előnyben rendszeres levonás esetén hogy biztosítsák a hozzáférésüket a pénzünkhöz.

Végül amiben a PayPal szintén védelmet nyújt az hogy beállíthatjuk maximum mennyi pénz fizethető ki a PayPal számlánkról egy hónapban. Így ha netalán, mégis valaki sikeresen pénzt tud lopni a PayPal számlánkról, az ellopott pénz összegét minimalizálhatjuk a havi korlát beállításával. Amennyiben egy összeg meghaladja a havi limited, azt a PayPal nem engedélyezi.

Minden beállítást pedig mint jelszó, név, cím, telefonszám, havi limit csak és kizárólag a PayPal számlán regisztrált kártya adatok megadásával lehet módosítani, így ha valaki be is jut a PayPal számlánkra, nem változtathatja meg a beállításokat csak ha tudja a kártyánk adatait. Gondolom mondanom sem kell ha valaki tudja a kártyánk adatait annak nincs szüksége a PayPal fiókunkra hogy pénzt lopjon.

Én személy szerint olyannyira megbízok a PayPal-ban és szeretem hogy ma már nem is vagyok hajlandó mással fizetni online csak PayPal-al és nem szívesen vásárolok olyan boltban ahol nem lehet PayPal-t használni.

Persze nem állítom hogy a PayPal teljesen biztonságos, sőt épp ellenkezőleg. Számtalan példa volt rá a múltban hogy egyeseknek sikerült pénzt lopni PayPal-ról de arra is hogy nem csak egyszerűen pénzt loptak, de az egész PayPal számlát ellopták, megváltoztatva a PayPal fiókhoz tartozó e-mail címet, jelszót, címet és vásárlásra használták a regisztrált kártya adatokkal. Nagyon sok, nagyon ijesztő történetet lehet hallani a PayPal-ról ám én mégis azt vallom hogy a telefonunkra küldött PIN kód alkalmazásával és körültekintéssel még mindég biztonságosabb mint kiadni a bank kártyánk adatait millió egy helyen.

Éppen ezért a PayPal használatát csak és kizárólag a telefonra küldött PIN kód használatával együtt javaslom és hogy az e-mail fiókunkat is védjük le telefonra küldött PIN-kóddal ha lehetséges!

Zárógondolatként; ha valakinek sikerül megszereznie a PayPal és e-mail fiókunk jelszavát és eljutni addig hogy sikeresen pénzt lop a PayPal számlánkon keresztül, az minden bizonnyal hasonló módon a kártya adatainkat is megtudja szerezni ha épp azt használjuk. PayPal esetében a jelszót többnyire csak tőlünk, a mi számítógépünkről tudják ellopni még kártya adatok esetében ahogy említettem a bolt oldalán is előfordulhat a lopás. A PayPal-al legalább ez a veszély nem fenyeget.

 

Ajánlott: